Veelgestelde vragen

Ride for the Roses

De DELTA Ride for the Roses is hét fietsevenement voor jong en oud. Met één gemeenschappelijk doel: een versnelling in kankeronderzoek teweegbrengen. Of je nu 25 kilometer fietst op de stadsfiets met je kinderen, of 120 kilometer aflegt op de racefiets in het grootste peloton van Zeeland, iedereen kan meedoen. Samen, op weg naar een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker.

Ja dat kan. Je kunt een team maken waarin de deelnemers verschillende afstanden fietsen. Uiteraard fiets je dan niet samen, maar sta je wel geregistreerd als een team.

Onderstaande prijzen gelden voor het DELTA Ride Weekend.

Let op! Er kunnen maar een beperkt aantal deelnemers meedoen vanwege vergunningen. VOL = VOL

Inschrijven voor een bedrijventeam kost 75 euro per deelnemer.

Lees hier meer over de voordelen van inschrijven met een bedrijventeam.

Nee, DELTA Ride for the Roses geeft geen inschrijfgeld terug. Jouw inschrijfgeld wordt gezien als gift en draagt bij aan een versnelling in kankeronderzoek.

DELTA Ride for the Roses is een evenement waarbij de samenhorigheid bijna tastbaar is. Door fondsen te werven voor de versnelling in kankeronderzoek bieden wij deelnemers de mogelijkheid om hun onmacht om te zetten in kracht. Het lied 'The Rose' wordt traditiegetrouw gezongen bij de start en bij de finish wordt altijd een roos meegegeven aan deelnemers. Deze roos staat symbool voor een morgen voor iedereen en wordt vaak doorgegeven aan geliefden die in aanraking zijn gekomen met de ziekte kanker.

DELTA Ride for the Roses is een evenement voor iedereen die te maken heeft met kanker en zich geroepen voelt zich in te zetten en tegen deze ziekte in actie te komen.

Alleen voor de 120km pelotontocht is een racefiets vereist. Voor alle andere afstanden geldt dat je mag je deelnemen op wat voor fiets dan ook. Ook e-bikes zijn toegestaan.

Alleen om in het peloton te fietsen moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Voor de overige afstanden geld geen minimum leeftijd.

Nee, fondsenwerving is niet verplicht. Wel wordt het aangemoedigd en enorm gewaardeerd. Elke euro die een deelnemer ophaalt komt 100% ten goede aan de versnelling in kankeronderzoek.

Elke euro die een deelnemer ophaalt komt 100% ten goede aan de versnelling in kankeronderzoek. Lees hier meer over de projecten die worden gefinanciërd door DELTA Ride for the Roses.

Al het inschrijfgeld komt 100% ten goede aan kankeronderzoek. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat de organisatiekosten worden gedragen door onze titelsponsor en partners. Daarmee is uw inschrijfgeld te kwalificeren als een donatie en kent de DELTA Ride for the Roses geen restitutieregeling. 

De organisatie zal de richtlijnen van het RIVM volgen.

Doneren

Dankzij het inschrijfgeld en onze sponsoren komt elke euro die een deelnemer ophaalt 100% ten goede aan de versnelling in kankeronderzoek.

Dat betekent dat je direct aan KWF Kankerbestrijding doneert. Dus niet aan een deelnemer.

Wil je aan iemand specifiek doneren? Iedere deelnemer heeft een eigen profielpagina, via deze profielpagina kun je een donatie plaatsen via de knop Doneren. Je kunt een gift overmaken met iDEAL en met een creditcard. Vraag aan de persoon aan wie je wilt doneren zijn of haar profiellink.

Wil je elke maand of elk jaar een mooi bedrag geven? Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee. Je kunt dit heel eenvoudig regelen via de website van KWF.

Je donaties zijn aftrekbaar van de belasting. Meer informatie vind je hier.

Dat is vervelend. Neem contact op met ons serviceteam via info@deltaridefortheroses.nl voor hulp.

Sponsoring

De DELTA Ride for the Roses is hét fiets-evenement voor jong en oud met één gemeenschappelijk doel: geld ophalen voor kankeronderzoek.

Elke euro die een deelnemer ophaalt draagt direct bij aan projecten die een versnelling teweeg brengen in onderzoek naar kanker.

De projecten die gefinancierd worden uit het opgehaalde geld zijn er op gericht om versnelling in kankeronderzoek te realiseren.

Zo komen we samen steeds dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

Indien u als bedrijf de DELTA Ride for the Roses wil sponsoren dan kunt u contact opnemen met onze sponsorcommisie, info@deltaridefortheroses.nl

KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding is een Nederlandse stichting die zich inzet voor bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving. De officiële naam van de stichting is Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding.

KWF Kankerbestrijding werft fondsen om onderzoek naar kanker te financieren. Uitgebreide uitleg vind je op de website van KWF.

Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen kanker. Maar nog altijd overlijden jaarlijks zo'n 45.000 Nederlanders aan deze vreselijke ziekte. Daarom zet KWF in op wetenschappelijk onderzoek naar methoden om kanker beter op te sporen en te behandelen.

KWF financiert ruim 500 onderzoeken naar kanker. Op de website van KWF lees je welke onderzoeken financiering ontvangen. De onderzoeken die vanuit Ride for the Roses worden gefinancierd vind je hier.

Eén onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost ruim een half miljoen euro. Elke euro die jij ophaalt met jouw actie, draagt daaraan bij. Wil je weten hoe onderzoek werkt? Bekijk dan de animatie op deze pagina.

Ja, je kunt je aanmelden voor het ‘Nieuws van KWF’. Hiermee houden we je op de hoogte over ontwikkelingen in onderzoek, onze bestedingen en geven we tips hoe je het risico op kanker kunt verkleinen.

Het CBF is een onafhankelijke instelling die sinds 1925 toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen. Het CBF wil verantwoorde fondsenwerving en -besteding bevorderen door voorlichting en advies te geven aan overheidsinstanties en publiek. Als een van de eerste charitatieve instellingen in Nederland ontving KWF Kankerbestrijding in 1996 het officiële Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Per 1 juli 2016 is het keurmerk omgezet naar een zogenaamde Erkenning Goed Doel. Deze Erkenning is een garantie voor gevers dat men met een betrouwbare organisatie van doen heeft, waaraan men met een gerust hart kan geven. Lees meer over het CBF.

Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we drie verschillende contactmogelijkheden.

  • Ben je pers? Bekijk de website voor de mogelijkheden.

Patiënten en hun naasten met vragen over de behandeling, maar ook met zorgen of twijfels, kunnen:

  • bellen met de gratis Kanker.nl infolijn: 0800 022 66 22 (ma – vrij: 12.00 - 17.00 uur)
  • een vraag stellen per mail aan de Kanker.nl infolijn

Troubleshooting

We horen het graag als je ergens vastloopt. Stuur ons een mail via info@deltaridefortheroses.nl

Het is mogelijk om meerdere mensen onder 1 email adres in te schrijven. Handig voor groepen die 1 communicatie kanaal wensen. Maar ook voor gezinnen, dat niet alle gezinsleden steeds dezelfde berichten ontvangen.

Ladies Night Ride

Ja, we kiezen speciaal voor een doel wat vrouw gerelateerd is, meer info vind je op de website.

De Ladies Ride start om 19:00 uur vanaf de Grote Markt in Goes

Ja, er is ondersteuning bij pechgevallen

 Ja, er is een mogelijkheid tot het huren van fietsen, tandems en E-bikes via https://www.fietsvoorjou.nl/nl/verhuur/

Ja we zijn druk bezig om een mooi programma op te stellen met muziek en entertainment

Ja er is EHBO aanwezig

Ja, de terrassen op de markt zijn open en er zijn optredens en muziek.

Kids Ride

Vanaf 15 pers kunnen wij een start vak maken op het stadhuisplein vanwaar we achter de startauto om 16.30 de markt oprijden net zoals bij de grote ride.

Alles gaat op dezelfde manier als bij de grote Ride

Er rijden fietsenmakers op de route

Zeker dit mag op het podium

Er is een tussenstop bij de Kinderboerderij

Zeker er is EHBO aanwezig en elke auto op de route heeft ook een EHBO mee.

Dat is niet exact vastgesteld. Wij rekenen met 13 jaar als oudste doelgroep voor De Kids Ride.

 

Ja, we kiezen speciaal voor een doel wat kid-gerelateerd is, meer info vind je op de website.

Jazeker, je hoeft niet allemaal lid te zijn van een club of vereniging. Iedereen mag inschrijven!

De fietstocht begint om 17.00 uur vanaf de Grote Markt. Wij verwachten dat de meeste fietsers omstreeks 18.30 uur weer terug zijn op de Markt.

Tussen 18.30 – 20.00 uur is er nog een programma met entertainment en muziek.

 

 

 

Dat hangt altijd van de weersomstandigheden af. Zorg sowieso voor goede verlichting op je fiets, die moet technisch in orde zijn.

Verzamelen vanaf 16.30 uur in het startvak op de markt. Om 16.50 start de start ceremonie. Om 17.00 uur is de start

De DELTA Ride for the Roses 2023 in cijfers:
314.374,00 euro opgehaald
4.547 deelnemers
4.920 donateurs
298.290 kilometer gefietst