Over ons

Over ons

Over ons

De DELTA Ride for the Roses is hét fietsevenement voor jong en oud in Zeeland met één gemeenschappelijk doel: geld ophalen voor kankeronderzoek van het KWF. 100% van het geld dat deelnemers ophalen komt ten goede aan kankeronderzoek en -preventie-initiatieven. De projecten die gefinancierd worden uit het opgehaalde geld zijn er op gericht om versnelling in kankeronderzoek te realiseren. Zo dragen we bij aan een wereld met minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met- en na kanker.

 

Inzameling voor KWF

2020 Vanwege corona ging de DELTA Ride for the Roses niet door
2021 € 130.000,-
2022 € 192.503,-
2023 € 314.374,-

Organisatie

De eerste Zeeuwse Ride for the Roses was in 2008. Dit was een overweldigend succes en een groep vrijwilligers besloot er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. De Stichting Ride for the Roses werd opgericht. Het evenement groeide, naast de ride in Midden-Zeeland kwamen er ook een ride in Zeeuws-Vlaanderen, een Ladies Night Ride en een Kids Ride. Er zijn sinds de oprichting in 2008 miljoenen opgehaald voor kankeronderzoek. 

Lees meer

ANBI

De Stichting "Ride for the Roses Zeeland" is een non-profit organisatie die als doel heeft geld in te zamelen voor het onderzoek ter bestrijding van kanker van het Koninklijk Wilhelmina Fonds (KWF). Dit doet zij door fietstoertochten in Zeeland te organiseren onder de naam 'Ride for the Roses". 

Lees meer

Geschiedenis

In 1997 startte Lance Armstrong in Amerika met de Ride for the Roses om op sportieve wijze geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Het jaar daarna, in 1998, werd de eerste Nederlandse Ride for the Roses georganiseerd. Deze startte in Amsterdam en had als doel om met een unieke fietstocht geld op te halen en zo een vuist maken tegen kanker. Het was daarmee Nederlands eerste fietsevenement waarbij fondsen werden geworven.

Lees meer

Technisch reglement

Als je deel wilt nemen aan de ritten van de DELTA Ride for the Roses 2024, dien je je aan de volgende voorwaarden en werkwijze te houden:

Lees meer

Deelnemersreglement

Super dat je deelneemt aan DELTA Ride for the Roses, het fietsevenement georganiseerd door Stichting Ride for the Roses Zeeland voor KWF Kankerbestrijding. Goed dat je in actie wilt komen voor KWF Kankerbestrijding! Neem voordat je start de onderstaande spelregels goed door. Deze gaan over eventuele aanvullende sponsoracties en/of publicaties rond je deelname, zowel vooraf als achteraf.

Lees meer

Zeelandbrug reglement

Als je deel wilt nemen aan de 120 kilometer rit van de Delta Ride for the Roses met daarin opgenomen een passage over de Zeelandbrug, dien je je aan volgende voorwaarden en werkwijze te houden:

Lees meer