Fondsenwervende tips

De DELTA Ride for the Roses is een fietsevenement met één gemeenschappelijk doel: geld ophalen voor kankeronderzoek. Samen komen we steeds dichter bij de dag dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Elke euro die jij als deelnemer ophaalt, wordt direct besteed aan projecten die een versnelling teweeg brengen in kankeronderzoek.

Bij jouw inschrijving heb je een persoonlijk Fundraisers-profiel gekregen. Daar zie je niet alleen welke prestatie jij levert / je team levert, maar ook het bedrag wat je hebt opgehaald voor het KWF! De donaties die we met zijn allen ophalen zijn bestemd voor twee goede doelen. Met deze tips zorg je ervoor dat we nog meer geld ophalen!

Haal meer op met deze gouden tips:

Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden

Voordat je iedereen gaat vertellen over je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. De beste manier om anderen aan te sporen is door zelf het goede voorbeeld te geven. Start je actie door zelf als eerste te doneren voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen.

Zet de link van je Fundraisers-profiel onder al je mails

Zet de link van je Fundraisers-profiel met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet.

Mondeling overtuigen en met hulp van telefoon

Vertel op je werk, school, vereniging, in de kantine en feestjes over de actie die je bent gestart. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je actie bekijken en doneren. Bookmark je Fundraisers-profiel in je internetbrowser van je mobiel.

Deel je Fundraisers-profiel op social media

Deel regelmatig je Fundraisers op jouw social media profielen. Hierbij geef je een update over het bedrag wat je al hebt opgehaald en het doel wat jij jezelf hebt gesteld. Stel een realistisch doel, wanneer anderen zien dat je het bijna gaat halen, zal ze dat motiveren om ook hun bijdrage te geven!

Vraag, vraag en vraag

Als je niet vraagt, zul je het ook niet krijgen. Donaties komen soms uit de meest onverwachte hoeken. Zet je vraag breed uit en gebruik je netwerk. Niet geschoten is altijd mis.

Hou vol: blijf mensen herinneren!

De meeste mensen willen wel geven maar vergeten het simpelweg te doen en hebben een herinnering nodig. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!

De DELTA Ride for the Roses 2023 in cijfers:
297.730,00 euro opgehaald
4.547 deelnemers
4.920 donateurs
298.290 kilometer gefietst