Nieuws

Nieuws

Recordopbrengst voor DELTA Ride for the Roses 2024

Op 3 oktober 2024 vond de afsluitende bijeenkomst van de DELTA Ride for the Roses 2024 plaats in de sfeervolle Admiraliteitszaal van de Provincie Zeeland. De bijeenkomst opende met een hartelijk welkomstwoord door Gedeputeerde Jo-Annes de Bat. In zijn toespraak prees hij de inzet van alle betrokkenen en benadrukte hij de belangrijke bijdrage van de DELTA Ride for the Roses aan de ondersteuning van kankeronderzoek. Hij gaf ook aan dat de Provincie Zeeland steeds enthousiast deelneemt aan de Ride en dat zij deze betrokkenheid met trots voortzetten. 

Groei 
Na het welkomstwoord gaf Henk Remijnsen, voorzitter van de DELTA Ride for the Roses, een presentatie waarin hij de groei van het evenement ten opzichte van vorig jaar toelichtte. Hij benadrukte de indrukwekkende stijging in de opbrengst, het aantal deelnemers, donateurs, donaties en sponsoren. Deze sterke groei is een teken van de toenemende betrokkenheid en het succes van de Ride. Daarnaast presenteerde hij de resultaten van een enquête onder de deelnemers, waaruit bleek dat de waardering voor de Ride hoog scoorde, met hoge rapportcijfers. 

​Recordopbrengst 
Het hoogtepunt van de bijeenkomst was de bekendmaking van de recordopbrengst: dit jaar heeft de DELTA Ride for the Roses maar liefst 505.025 euro opgehaald. Deze indrukwekkende opbrengst werd symbolisch overhandigd met een cheque door Ludolf Rasterhoff, CCO van DELTA Fiber aan Willemien Jager van KWF Kankerbestrijding. Ludolf sprak zijn grote dank uit aan alle vrijwilligers en betrokkenen voor hun tomeloze inzet en betrokkenheid. Willemien Jager benadrukte vervolgens het enorme belang van deze financiële bijdrage voor het kankeronderzoek, dat essentieel blijft in de strijd tegen deze ziekte. 

De bijdrage zal rechtstreeks worden besteed aan kankeronderzoek en preventie-initiatieven, waarmee de DELTA Ride for the Roses haar missie blijft waarmaken. Tijdens het evenement in juni werden bovendien al eerder cheques uitgereikt aan lokale goede doelen, waaronder: 

- Stavoord6huis: €10.000 
- Hospice Zierikzee: €5.000 
- Hospice Terneuzen: €5.000

Met de totale opbrengst van 505.025 euro heeft de DELTA Ride for the Roses haar hoogste bedrag ooit ingezameld.
Tot slot kondigde Henk Remijnsen aan dat de volgende editie van de DELTA Ride for the Roses zal plaatsvinden op 13, 14 en 15 juni 2025. Verdere details hierover worden later bekendgemaakt. 

Recordopbrengst voor DELTA Ride for the Roses 2024
Terug naar het overzicht