Nieuws

Nieuws

Kick-off van de DELTA Ride for the Roses 2024

Op 1 februari jl., vond de kick-off van de DELTA Ride for the Roses 2024 plaats op het hoofdkantoor van Roompot te Goes, één van de partners van de DELTA Ride for the Roses. De kick-off markeert de officiële start van de inschrijvingen voor de editie 2024.

De bijeenkomst begon met een warme ontvangst en inspirerend welkomstwoord door Baptiste van Outryve, Head of PR & Communication Roompot. DELTA Ride for the Roses 2024 Henk Remijnsen, de voorzitter van DELTA Ride for the Roses, deelde vervolgens enthousiast de details over de komende editie, gepland op 7, 8 en 9 juni. De festiviteiten starten met de Ladies Night Ride in Goes op vrijdagavond 7 juni, met afstanden van 15 en 30 km. Op zaterdag 8 juni staat de Ride in Midden-Zeeland op het programma, met afstanden van 25, 50, 80 en 120 km. De afsluiting op zondag 9 juni vindt plaats in Zeeuws-Vlaanderen met dezelfde afstanden. Spiksplinternieuw is de Family Ride van 25 km, waarbij speciale tarieven gelden voor kinderen tot 18 jaar. Dit initiatief is bedoeld om families en gezinnen de kans te geven samen een gezellige fietstocht met tussenstops en kinderactiviteiten te beleven. Met de Family Ride probeert de organisatie nog meer een evenement voor alle fietsers te zijn.

Routes
Net als voorgaande jaren zijn de routes zorgvuldig samengesteld door de routecommissies en worden de deelnemers meegenomen door de prachtige Zeeuwse natuur, over dijkjes en door charmante dorpjes. Bijzondere hoogtepunten zijn onder andere de 120 km rit in Midden-Zeeland over de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering, en de route in ZeeuwsVlaanderen die door het spookdorp Doel voert. De overige routes blijven voor nu nog even een verrassing en zullen later worden onthuld.

Ambities
Met trots kijkt de organisatie terug op het indrukwekkende bedrag van €314.374 dat vorig jaar werd opgehaald. Dit jaar zijn de ambities nog groter, met als doel €350.000 in te zamelen voor KWFkankeronderzoek. De organisatie streeft naar deelname van meer dan 5.000 enthousiaste fietsers en steun van minstens 6.000 gulle donateurs. 

Ludolf Rasterhoff, CCO van DELTA, deelde de beweegredenen achter DELTA's hoofdsponsorschap en benadrukte de betrokkenheid bij het waardevolle doel en de verbondenheid die dat met zich mee brengt. Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland, onderstreepte in zijn verhaal de significante rol die de DELTA Ride for the Roses speelt voor Zeeland en sprak zijn vreugde uit over de komst van de Family Ride, die inzet op deelname voor families en kinderen. De bijeenkomst werd afgesloten met een boeiend interview met Willemien Jager, vertegenwoordiger van KWF.

Kick-off van de DELTA Ride for the Roses 2024
Terug naar het overzicht