Nieuws

Nieuws

Record eindopbrengst editie 2023 overhandigd aan KWF

Vandaag, 19 oktober 2023, vond de afsluitende bijeenkomst van de DELTA Ride for the Roses 2023 plaats in de Admiraliteitszaal van Provincie Zeeland. De bijeenkomst begon met een warme ontvangst en inspirerend welkomstwoord door Gedeputeerde Jo-Annes de Bat.

Recordopbrengst voor KWF
Hoogtepunt van de bijeenkomst was de bekendmaking van de eindopbrengst van de DELTA Ride for the Roses 2023. Dit jaar wist het evenement een record eindopbrengst te genereren van 314.374 euro. Het bedrag werd in de vorm van een cheque, overhandigd door de voorzitter van de DELTA Ride for the Roses, Henk Remijnsen, aan Willemien Jager van het KWF. Deze mooie bijdrage zal rechtstreeks worden besteed aan kankeronderzoek, waarmee de DELTA Ride for the Roses haar missie, blijft waarmaken. Dit eindbedrag valt nog een stuk hoger uit dan het bedrag van 297.730 euro dat op 10 juni na afloop van de Ride bij elkaar was gefietst. Dat komt omdat de donaties via de website daarna bleven binnenstromen.

DELTA hoofdsponsor voor komende drie jaar
Een ander hoogtepunt was de voortzetting van de waardevolle samenwerking met hoofdsponsor DELTA voor 2024, 2025 en 2026. DELTA, vertegenwoordigd door Ludolf Rasterhoff (CCO), heeft zich opnieuw gecommitteerd om de DELTA Ride for the Roses te ondersteunen en hun betrokkenheid bij dit belangrijke initiatief helpt in de strijd tegen kanker.

"Onderzoek naar kanker blijft van cruciaal belang om de strijd tegen deze dodelijke ziekte te blijven voeren", zegt Ludolf Rasterhoff van DELTA Fiber. "Om kanker de wereld uit te krijgen is veel onderzoek nodig en dat kost dus ook veel geld. We zijn trots op de organisatie van de DELTA Ride for the Roses dat ze zoveel mensen in Zeeland weten te bewegen om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding om onderzoeken te financieren."

"We zijn blij dat DELTA de komende drie jaar zich opnieuw committeert als hoofdsponsor van de DELTA Ride for the Roses", zegt voorzitter Henk Remijnsen. "Hierdoor komt al het bij elkaar gefietste geld ten goede aan kankeronderzoek en -preventie-initiatieven."

DELTA Ride for the Roses 2024
Henk Remijnsen nam van de gelegeheid gebruik om een tipje van de sluier op te lichten over de plannen van de DELTA Ride for the Roses voor 2024. Zo zal het evenement volgend jaar plaatsvinden op 7, 8 en 9 juni. De 120 km rit in Midden-Zeeland (8 juni) zal over de Zeelandbrug gaan. En de 25 km ritten, in zowel Midden-Zeeland als Zeeuws-Vlaanderen, worden “omgebouwd” naar Family Rides met speciaal tarief, waar gezinnen met jonge kinderen aan mee kunnen doen. Inschrijven kan vanaf 1 februari 2024.

Drie nieuwe bestuursleden
Tenslotte verwelkomde de voorzitter van de DELTA Ride for the Roses drie nieuwe bestuursleden: Piet Lampert wordt verantwoordelijk voor de portefeuille sponsoring, Marjan Francke neemt de portefeuille vrijwilligers voor haar rekening en Maya van der Vlugt wordt verantwoordelijk voor de portefeuille marketing en communicatie. Alle drie de bestuursleden brengen waardevolle ervaring en expertise met zich mee en hun toetreding zal de groei en impact van het evenement versterken.

Het succes van de DELTA Ride for the Roses 2023 is een duidelijk bewijs van Zeeuwse samenhorigheid in de strijd tegen kanker. De organisatoren kijken reikhalzend uit naar de volgende editie en zijn vastbesloten om het evenement jaar na jaar te laten groeien.

Record eindopbrengst editie 2023 overhandigd aan KWF
Terug naar het overzicht