DELTA Ride for the Roses spreekt ambities uit voor de komende jaren

25 januari 2023 • Nieuws

Na een grondige evaluatie van de DELTA Ride for the Roses van 2022 heeft de organisatie een aantal belangrijke aanpassingen doorgevoerd. Een van de belangrijkste wijzigingen is dat Roompot partner is geworden van de DELTA Ride for the Roses en dat de start en finish van de DELTA Ride Midden Zeeland dit jaar vanaf het Roompot terrein plaatsvindt. 

Nadat vorig jaar de 120 km rit vanaf Midden Zeeland door de Westerschelde tunnel werd gereden is gezocht naar een nieuwe uitdaging voor de editie 2023. Die uitdaging is gevonden door een passage over de Zeelandbrug. Fietsers zullen niet over het fietspad rijden maar over de hoofdrijbaan. Dit is nog wel afhankelijk van het verkrijgen van de benodigde vergunningen. 

Vanaf 2024 zal de DELTA Ride Midden Zeeland starten vanaf het hoofdterrein van Roompot en finishen op de Grote Markt in Goes. 

Naast Roompot verwelkomt de DELTA Ride dit jaar nog een nieuwe overall partner: accountantskantoor Baker Tilly heeft een contract voor de komende drie jaar getekend. 

“Rudi de Munck partner bij Baker Tilly geeft aan dat de DELTA Ride for the Roses goed past binnen hun beleid van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

De DELTA Ride for the Roses Zeeuws Vlaanderen,welke op zondag 11 juni zal worden verreden, kent ook enkele aanpassingen. De start van deze Ride zal in plaats van op de Markt dit jaar vertrekken vanaf het Stadhuisplein. De finish blijft op de Markt in Terneuzen. De routes in Zeeuw Vlaanderen rijden dit jaar in westelijke richting waarbij de 120 km rit zal passeren over de Panoramaweg in Groede.

De organisatie van de DELTA Ride for the Roses heeft duidelijke ambities voor de toekomst, zo is het streven om in 2025 overall minimaal 8.000 deelnemers te hebben met een opbrengst voor het KWF van 350.000 euro. 

De DELTA Ride for the Roses wordt volgend jaar georganiseerd in het weekend van 9-10-11 juni. In Goes vindt op vrijdag 9 juni de DELTA Ladies Night Ride plaats vanaf de Grote Markt. Op zaterdag 10 juni vindt de DELTA Ride for the Roses Midden-Zeeland plaats met afstanden van 25, 50, 80 en 120 kilometer. Zaterdag 10 juni is de DELTA Kids Ride vanaf de Markt in Terneuzen. Zondag 11 juni is er de Zeeuws-Vlaamse Ride vanuit Terneuzen met afstanden van 25, 50, 80 en 120 kilometer.

1 februari start de inschrijving voor de DELTA RIde for the Roses 2023. 
Inschrijven is mogelijk via www.deltaridefortheroses.nl

 

De DELTA Ride for the Roses 2022 in cijfers:
346.615 kilometer gefietst
4.865 deelnemers
192.503,00 euro opgehaald
3 onderzoeken