Ride-sponsors sluiten af met Mathieu sprint

8 mei 2022 • Nieuws

TERNEUZEN - Zeg nooit meer dat José de Cauwer geen verstand heeft van wielrennen. De Belgische commentator, te gast op vrijdagmiddag in een sponsorrit van de Zeeuws Vlaamse Delta Ride for the Roses, voorspelt feilloos de topdrie deze middag van de eindsprint in de eerste etappe van de Ronde van Italië. 1 Mathieu van der Poel, 2 Biniam Girmay, 3 Pello Bilbao, roept hij, wijzend naar het kleine schermpje op tafel als de sprint nog in volle gang is. Hij krijgt nog gelijk ook, daar aan de geïmproviseerde eettafel van Bodyline Healthcenter in Terneuzen te midden van een gezelschap van sponsors en genodigden, die een ritje van zo’n 60 kilometer hebben gedaan om relaties van de Ride een aangename en sportieve middag aan te bieden.

Het is bovenal prachtig fietsweer, de organisatie, in handen van Wallie de Groote van de sponsorcommissie, is perfect en de verzorging in Bodyline is magnifiek. De rit is uitgezet door de echte routeplanner van de Ride, Freddy Scheele, die zelf ook meerijdt. Wie lopen er verder nog binnen als bekenden uit de wielerwereld? Wilfred Raas, Peter Jansen, José de Cauwer, de onverbeterlijke analist van de Belgische VRT en mensen van Dow, Zorgsaam, Dethon en Arentis die tot de grotere sponsors van de Ride behoren.

Henk Remijnsen, de Ride voorzitter, geeft zo rond 13.30 uur het startschot, precies om 16.00 uur draait het pelotonnetje het terrein van Bodyline weer op na een tocht die voert over de Zeeuws Vlaamse polderwegen met een laatste uitloop langs de Westerscheldedijk.

Zijn er nog nieuwtjes? ,,We kunnen nog wel wat deelnemers hebben voor de Ride’’, signaleert Henk Remijnsen. ,,Het loopt lekker binnen, maar we verwachten nog veel van de laatste weken.’’  Met dank aan De Broodjes service Terneuzen, Abn Amro en Bodyline Terneuzen zij hebben er voor gezorgd dat alles zonder kosten kon plaatsvinden.  

 

 

 

 

Prachtige routes vanuit Goes en Terneuzen
Het grootste peloton van Zeeland
Een mooie dag met een fantastisch doel