Pontje-pontje befaamd voor DELTA Ride aanloop

1 augustus 2021 • Nieuws

Met de Delta Ride for the Roses op komst is het deze weken opvallend druk op het plein bij Bargoed in Perkpolder. Veel groepen fietsers, in training voor ’De Ride’, maken zich op voor een overtocht naar Hansweert met ’De Onderneming’, een geïmproviseerde veerpont voor fietsers en voetgangers, die er ligt aangemeerd aan een steiger. Zoals op deze vroege vrijdagmorgen: een twintigtal racefietsers stapt zo tegen negen  uur aan boord voor een tocht van zo’n 140 kilometer: eerst van Terneuzen naar Perkpolder, dan een lange lus over Beveland en Walcheren en vervolgens met het voet/fietsveer van Vlissingen/Breskens terug naar Zeeuws Vlaanderen.
Kees Wissel, die deel uitmaakt van het kleine pelotonnetje, voegt zich ’op De Griete’ bij een blauwe trein van Axelaars, die de tocht jaarlijks op de kalender heeft gezet. Elize Witte en Inge Heerspink, twee fanatieke fietsdames met heel wat kilometers in de benen, behoren bij de gangmakers voor de tocht die door Michiel de Pooter vakkundig is uitgezet.
Kees Wissel fietst samen met zijn vrouw Anita, hij zelf is lid van de club in Zaamslag, Anita is lid van TC Axel. ,,We trainen wel vaker aan deze kant van Zeeland, omdat het met al die ritten van de club in Zeeuws Vlaanderen afwisselend fietsen is’’, vertelt Anita.
Het is een winderige dag (zesje), aanvankelijk droog, maar in het tweede deel van de Bevelandse toer komen flinke buien opzetten. Het pelotonnetje wil eerst de oversteek maken vanuit Kamperland met het pontje naar Veere, maar besluit uiteindelijk door te fietsen over Vrouwenpolder. De stop voor de lunch is in Veere, daarna blijft het droog en blaast de wind in de rug van Breskens naar Terneuzen.
Pontje-pontje is inmiddels een vermaard traject voor de Zeeuws-Vlaamse fietsers. In de aanloop naar de Delta Ride for the Roses is het voor velen een prachtige training.
Het pontje in Perkpolder vaart vanaf 4 juli tot en met 30 augustus op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Vertrek vanaf Perkpolder is om 9.00, 11.00 en 16.15 uur, vanuit Hansweert om 10.00, 12.00 en 17.00 uur. De vaartijd is 1 uur.

Prachtige routes vanuit Goes en Terneuzen
Het grootste peloton van Zeeland
Een mooie dag met een fantastisch doel