Kinderen fietsen voor kinderen in de Kids Ride

22 juni 2021 • Nieuws

De nieuwe start van de DELTA Ride for the Roses krijgt in Terneuzen een nieuwe dimensie. De ’Grote Ride’ op zondag 12 september wordt uitgebreid met een Delta Kids Ride op zaterdagavond 11 september. Kinderen, gezinnen, families, clubteams en andere deelnemers kunnen aan de vooravond van de traditionele Delta Ride in Terneuzen kiezen voor twee afstanden: 16 of 25 kilometer met start en finish op de Markt in Terneuzen.
Het evenement is nieuw en wordt gezien als een prachtige verrijking van de tocht met vier verschillende afstanden op zondag. ’Kinderen fietsen voor kinderen met kanker’, is de slogan die de organisatie heeft gelanceerd. De opbrengst gaat ook naar KWF, maar is specifiek bestemd voor kindvriendelijke infusen.

De inschrijving, die op 1 juli van start gaat, is voor individuele jongeren van 0 tot 16 jaar per kind 7,50 euro. Voor gezinnen, families of teams is dat 25 euro voor een maximum van vier personen. Voor elke deelnemer meer is dat 7,50 euro extra.
Het initiatief voor de DELTA Kids Ride komt van Wallie de Groote, die lid is van het Zeeuws-Vlaamse bestuur.

De aanloop-Ride op zaterdagavond krijgt dezelfde uitstraling en faciliteiten. Dat wil onder meer zeggen: startvakken op het Stadhuisplein, een start op de Markt met de zo gloedvol gezongen ’The Rose’ van All4Musical, begeleiding van motoren, veilige routes en de aankomst waar de traditionele rozen, de goodiebags, t-shirts en medailles van de sponsors worden uitgedeeld.

Op de Markt is animatie en live muziek. ,,We willen na afloop voor een gezellige sfeer zorgen.’’

De organisatie mikt behalve op gezinnen en families op clubteams en op acties die de opbrengst verhogen. Zo heeft de familie Jongepier uit Schapenbout/Axel al aangekondigd om zelfgemaakte armbandjes met rozen te verkopen voor de Ride. ,,We hopen dat ook voetbalclubs, wielerclubs, zwemclubs en vele andere jonge clubteams acties gaan organiseren, waarmee ze meehelpen aan de strijd tegen kanker en zelf ook met de naam van de club in de publiciteit komen.’’

De langste route gaat via de sluizen naar Sluiskil, met de pont over het kanaal (de zogenaamde mini-cruise), via de Koegors naar Spui, waar de tussenstop is, langs het ziekenhuis in Terneuzen, naar de route langs de kreek, via de Scheldedijk naar de ’Rozenstraat’ en de Markt. De korte route vertrekt door de Axelsestraat en slaat de lus naar Sluiskil over om na de stop hetzelfde traject vanaf Spui te volgen.

De organisatie hoopt voor de primeur van de DELTA Kids Ride op 500 tot 700 deelnemers. ,,Dan zou het al een groot succes zijn.’’

De start is om 18.00 uur, de laatste deelnemer wordt terug verwacht om 20.30 uur.

 

 

Prachtige routes vanuit Goes en Terneuzen
Het grootste peloton van Zeeland
Een mooie dag met een fantastisch doel