Voorwaarden deelname 120km

Als je deel wilt nemen aan de 120 kilometer rit van de Delta Ride for the Roses met daarin opgenomen twee maal een passage van de Westerscheldetunnel, dien je je aan volgende voorwaarden en werkwijze te houden:

Voorwaarden

 1. Deelname is alleen toegestaan op een racefiets. Elektrische racefietsen zijn niet toegestaan.
 2. Je dient een geoefende fietser te zijn. Dit betekent dat je:
  • moeiteloos 30 km/uur gemiddeld moet kunnen rijden
  • ervaring hebt met klimmen en dalen
  • zonder problemen twee keer 2 km moet kunnen klimmen met stijgingspercentages tot 5 %
  • gewend bent om in een grote groep te fietsen
 3. Het dragen van een valhelm is verplicht.
 4. Je fiets dient technisch gezien in orde te zijn, aandachtpunten zijn met name:
  • goed functionerende remmen
  • banden, ketting en wielen in goede staat

Hierop zal voor de start worden gecontroleerd!

 1. Het dragen van een zonnebril tijdens de passage van de Westerscheldetunnel  is verboden! Zet je bril ruim voor de tunnel af en berg hem goed op zodat je hem niet kunt verliezen.
 2. Bij de passage van de Westerscheldetunnel dien je je handen aan het stuur te houden. Dus geen foto's maken!
 3. Schreeuwen, roepen, fluiten en zingen is tijdens de tunnelpassage verboden.
 4. Je rijdt vanaf de start tot na de laatste tunnelpassage achter de aangewezen voorrijders.
 5. Blijf achter je voorganger rijden en haal elkaar niet in! Houd onderling ruim afstand zodat je tijdig kunt reageren bij onvoorziene situaties.

Werkwijze

 1. De deelnemers aan de 120 km rit zullen bij de start in groepen van 250 tot 300 fietsers worden opgesteld en in gesloten groepen naar en door de Westerscheldetunnel rijden.
 2. Iedere groep heeft voor- en sluitrijders die niet gepasseerd mogen worden. De voor- en sluitrijders dragen een herkenbaar blauw DELTA Ride for the Roses shirt.
 3. Tot aan de tunnel zal er een snelheid van 30 km/uur worden aangehouden.
 4. In de afdaling van de tunnel zal er maximaal 45 km/uur worden gereden, bij het uitrijden van de tunnel (de beklimming) wordt een snelheid van 15 km/uur aangehouden.
 5. Tijdens de passage van de Westerscheldetunnel mag er ALLEEN OP DE RECHTER RIJSTROOK worden gereden!! De linker rijstrook moet vrij blijven voor de hulpdiensten.
 6. Indien hulpdiensten gebruik moeten maken van de Westerscheldetunnel zullen zij over de linker rijbaan de fietsers passeren. Via de geluidsinstallatie van de tunnel zal de passage van deze voertuigen worden aangekondigd.
 7. De afstand tussen de groepen zal tijdens de tunnelpassage 300 tot 400 meter bedragen.
 8. Houd er rekening mee dat de verlichting in de tunnel een schaduwwerking veroorzaakt waardoor het lijkt alsof je wordt ingehaald.
 9. De groepen worden begeleid door motoren en verkeersregelaars. Instructies van morrijders en signaalgevers dienen altijd te worden opgevolgd.
 10. In geval van materiaalpech dient een deelnemer zich uit de groep te laten zakken en zich vervolgens op de linker rijhelft op te stellen.
 11. Er zal een materiaalwagen en een bezemwagen achter de laatste groep rijden die fietsers met pech meeneemt. Na de tweede tunnelpassage kunnen fietsen worden hersteld. Fietsreparatie in de tunnel is niet toegestaan!
 12. De 120 km rit wordt tot na de tweede tunnelpassage voorts begeleid door een sluitmotor en een ambulance van het Rode Kruis
 13. Na de tweede tunnelpassage worden de voor- en sluitrijders ontheven van hun taak en kan iedere deelnemer in zijn /haar eigen tempo de rit vervolgen.
 14. Ingeval van een probleem is de organisatie van de DELTA Ride for the Roses te bereiken op het telefoonnummer 06-28234329. Bij acute noodsituaties dient uiteraard 112 te worden gebeld.

Prachtige routes vanuit Goes en Terneuzen
Het grootste peloton van Zeeland
Een mooie dag met een fantastisch doel